Kontakt

Terakese vahval perel on olnud suurepärane võimalus osaleda rahvusvahelises loodusteadlikkuse kujundamise/tõstmise projektis „Nordplus“. Projekti raames kogesid lapsed ja jagasid õpetajad omavahel kogemusi/elamusi Leedust, Lätist ja meie oma Terakesest.

Projekti eesmärgiks oligi tõsta laste teadlikkust ning huvi meid ümbritseva looduse suhtes – sellest tulenesid ka projekti teemad, mida aasta jooksul käsitleti nt „Puud“, „Loomad“ ja “Linnud”. Kõigis teemades said lapsed kogemusi ja erinevaid loodusteadmisi. Näiteks teadmisi lindudest (söögimajade valmistamine ning sööjate jälgimine), puude hingeelust (puude istutamine ja puudega tutvumine Saku pargis ja terviserajal) ning põnevaid teadmisi loomadest (koostöös vanematega valmisid lastel vahvad esitlused loomade elust).

Läbi aasta väldanud projekt on tublisti tõstnud laste teadlikkust meid ümbritseva looduse suhtes, on õpetanud lapsi loodust märkama ning ümbritsevast hoolima, tundma ja arvestama.

Õpetajatele pakkus aga projekt suurepärast võimalust saada uusi ideid, tutvusi ja nippe, et see siis siduda laste igapäevaste tegemistega, tõstes seeläbi laste loodusteadlikust.

Nordplus`i projekti lõpuks on heameel tõdeda, et antud  kogemust rikastas kindlasti koostööpartnerite omavaheliste tegevuskogemuste jagamine ning tutvumiskülastused erinevatesse ja  täiesti eriilmelistesse lasteaedadesse Lätis ja Leedus.

Scroll to Top